Bu proje kapsamında düzenlenecek olan eğitim etkinliğine başvurabilmek için adayların aşağıdaki kritere sahip olması gereklidir:

• Türkiye’de herhangi bir üniversitede tarih alanında lisansüstü bir programda (yüksek lisans veya doktora) aktif öğrenci olmak,

Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeksizin gerçekleştirilecek olan etkinliğe gönüllülük esasına dayalı olarak başvuru yapan adaylar arasından yukarıda verilen ölçütü sağlayanlar katılımcı aday havuzuna alınacaktır. Yukarıdaki ölçütler sağlandıktan sonra başvuran adaylar arasından 30 katılımcının belirlenmesinde kullanılacak öncelikler belirlenmiştir. Aday havuzundaki katılımcılar aşağıda belirtilen ölçütlere göre matrislere yerleştirilecek ve sonuç olarak katılımcı profilinde lisansüstü eğitim düzeyi, lisansüstü öğrenim gördüğü bilim dalı, akademik genel not ortalaması, coğrafi bölge ve cinsiyet bakımından dengeli bir dağılım sağlanacaktır.

Katılımcıların seçilmesinde;

• Adayların lisansüstü öğrenim durumları dikkate alınacak olup mümkün olduğunca eğitim etkinliğinde yüksek lisans veya doktora yapanların eşit sayıda olması sağlanacaktır.
• Adayların Tarih Bölümü çatısı altında lisansüstü öğrenim gördükleri bilim dalı (Yakınçağ, Yeniçağ, Ortaçağ vs.) dikkate alınacak olup bunlar arasında mümkün olduğunca eşit bir dağılım sağlanacaktır.
• Bölge çeşitliliği dikkate alınacak olup başvuruların elvermesi durumunda Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde yer alan üniversitelerden ve şehir bakımından mümkün olduğunca dengeli bir dağılım oluşturulacaktır.
• Kadın ve erkek katılımcıların mümkün olduğunca eşit sayıda olması sağlanacaktır.
• Daha önce bu program dahilindeki (BİDEB 2237-A) etkinliklere katılmamış olanlara öncelik verilecek ve ikiden fazla kez katılmış olanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
• 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programından destek almış/alıyor olanlar ile bilimsel araştırma projelerinde görev almış/alıyor olanlara öncelik tanınacaktır.
• Katılımcıların, OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması şartı bulunmaktadır.

TÜBİTAK 2237 Eğitim Etkinliği “Uygulamalı Tarihyazımı Okulu: Tarihyazımında Sorunlar ve Çözüm Önerileri Eğitimi 3”e aday başvuruları, etkinliğin kabul edilmesi durumunda, 20.12.2023-05.01.2024 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru linki aracılığıyla yapılacaktır. Başvuruların açıklanması için planlanan tarih ise 15.01.2024 Cuma günüdür.

Etkinliğin Gerçekleştirileceği Tarih: 22.01.2024 – 26.01.2024
Etkinlik İnternet Adresi: tubitak.tarihyazimi.org
Etkinlik Başvuru Linki : https://forms.gle/dwMjQxe3awJ7KeKJ6
Etkinlik Başvuru Tarihleri: 20.12.2023-05.01.2024
Etkinlik Aday Başvuru Sonuçlarının açıklanması: 15.01.2023

Ayrıca eğitim etkinliğinin başvuru duyurusu tubitak.tarihyazimi.org adresinden yapılacak olup buradan ilgili başvuru sayfasına yönlendirme gerçekleştirilecektir.